Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Belastingdienst motorrijtuigenbelasting telefoon

Heeft u een nieuwe auto gekocht en heeft u vragen over de motorrijtuigenbelasting? Voor allerlei vragen rondom de Belastingdienst kunt u naar ons telefoonnummer bellen. Wij helpen u graag met het beantwoorden van allerlei vragen over belastingen. U kunt bij ons terecht voor een professioneel advies met betrekking tot allerlei soorten belastingen.

Motorrijtuigenbelasting betalen

Wanneer u een motorrijtuig heeft gekocht, dient u deze eerst op uw naam te zetten. Vervolgens doet u aangifte voor de motorrijtuigenbelasting. Dit betekent dat u belasting moet betalen voor dat motorrijtuig. Als u de auto, motor of een ander rijtuig op uw naam heeft gezet, krijgt u automatisch bericht van de Belastingdienst. U ontvangt een brief met daarin het bedrag dat u per kwartaal dient te betalen. U kunt er zelf voor kiezen om dit te betalen met een acceptgiro of via een automatische incasso per tijdvak van drie maanden.

De factoren die de motorrijtuigenbelasting bepalen

Het bedrag dat u aan de Belastingdienst moet bepalen is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het soort voertuig
  • De provincie waarin u woont
  • De brandstof
  • De gewichtsklasse

Ten eerste hang het bedrag dat u moet betalen voor de motorrijtuigenbelasting af van het soort voertuig waar u in rijdt. Dit kan onder andere een personenauto of motor zijn, maar ook een bestelauto of caravan. Hiernaast is de provincie van belang en bovendien ligt het eraan op welke brandstof het voertuig rijdt en in welke gewichtsklasse deze valt.

Advies nodig over de motorrijtuigenbelasting?

Wilt u meer informatie over de Belastingdienst en de motorrijtuigenbelasting? Bel dan nu met ons telefoonnummer 0800 – 0543 (gratis). Onze professionele belastingadviseurs staan voor u klaar om u een gedegen advies te geven. We geven u graag advies over uw aangifte of over andere algemene zaken die met de Belastingdienst te maken hebben.