Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Belastingdienst zorgtoeslag contact

Ontvangt u zorgtoeslag en heeft u daar vragen over? Of ontvangt u op dit moment geen zorgtoeslag, maar heeft u daar wel recht op? Voor al deze vragen over toeslagen kunt u goed bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in toeslagen en kunnen u daar dus alles over vertellen.

Belastingdienst toeslagen

Naast zorgtoeslag zijn er nog een aantal andere toeslagen van de Belastingdienst:

  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is bedoeld om u een bijdrage te bieden voor de kosten van uw zorgverzekering. Hoeveel dit precies is hangt af van uw inkomen. Er zijn bovendien een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. De eerste is dat u 18 jaar of ouder moet zijn. Ook dient u een Nederlandse zorgverzekering te hebben en mag uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Neem gerust contact met ons op om ons te laten berekenen of u recht heeft op zorgtoeslag.

Huurtoeslag aanvragen

Woont u in een huurwoning? Dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. Of u hiervoor in aanmerking komt hangt af van uw leeftijd, woonsituatie, inkomen en huurprijs. Het gaat om een grens van deze factoren en op basis daarvan onderzoeken wij voor u hoeveel huurtoeslag u precies ontvangt. Wij vragen de huurtoeslag voor u aan of geven wijzigingen door.

Kinderopvangtoeslag berekenen

Gaan uw kinderen naar de kinderopvang? Dan krijgt u misschien kinderopvangtoeslag. Hiervoor dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het hangt van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang af hoeveel toeslag u ontvangt. Per maand heeft u het recht op 230 uur aan toeslag. U kunt altijd even naar ons bellen om te vragen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

Belastingdienst zorgtoeslag contact opnemen

Neem contact op met de Belastingdienst voor vragen over de zorgtoeslag. Bel gerust naar ons telefoonnummer 0800 – 0543 (gratis).