Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Belastingen telefoon

Wanneer u vragen heeft over belastingen kunt u ons telefoonnummer bellen. Er zijn allerlei verschillende soorten belastingen waar onduidelijkheden over kunnen zijn. Voor de zaken waar u nog vragen over heeft kunt u bij ons terecht. Wij geven antwoord op al uw vragen met betrekking tot diverse belastingen. We zijn een gerenommeerde organisatie met medewerkers die kennis van zaken hebben.

Belastingen telefoon: soorten belastingen

Elke burger in Nederland heeft te maken met belastingen. Er zijn zoveel belastingsoorten dat er voor iedereen wat anders geldt. Inkomstenbelasting, motorrijtuigenbelasting, overdrachtsbelasting en milieubelasting zijn een aantal voorbeelden van belastingen die veel Nederlanders dienen te betalen. Naast dat de Belastingdienst vooral bekend staat om het afdragen van belasting, ontvangt u er wellicht ook toeslagen van. Denk hierbij aan zorgtoeslag en huurtoeslag. Dit kan erg lastig zijn en daarom kunt u bij ons aan het juiste adres voor meer informatie over deze zaken.

Belastingen voor zelfstandigen en bedrijven

Als zzp’er, bedrijf of organisatie heeft u te maken met andere belastingen dan een burger. U dient rekening te houden met de volgende belastingen:

  • Omzetbelasting (btw)
  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting
  • Loonbelasting

Als u ondernemer bent dient u omzetbelasting te betalen. Dit wordt ook wel de btw-aangifte genoemd en deze moet in de meest gevallen eens per kwartaal worden ingediend. Het staat voor de belasting die u betaalt over de gemaakte omzet. Hiernaast krijgt een ondernemer te maken met inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Dit onderscheid wordt gemaakt doordat de Belastingdienst verschil maakt tussen natuurlijke personen en lichamen. Voor de eerste groep geldt de inkomstenbelasting en voor de tweede, ook wel bedrijven en organisaties, geldt de vennootschapsbelasting.

Informatie nodig over belastingen? Bel ons telefoonnummer!

Vragen over belastingen kunt u via de telefoon aan ons stellen wanneer u belt naar 0800 – 0543 (gratis). Bel ons gerust voor een gedegen en persoonlijk advies.