Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Belastingtelefoon douane

Bent u op zoek naar het nummer van de Belastingtelefoon van de douane? Wij geven graag antwoord op al uw vragen die te maken hebben met belastingen, dus ook douanezaken. De informatie die wij u geven is altijd up-to-date en we richten ons op uw specifieke situatie.

De Belastingtelefoon van de douane regelt uw douanezaken

Wanneer u contact opneemt met de Belastingtelefoon van de douane, kunt u bellen over meerdere onderwerpen, waaronder de volgende:

  • Goederen uit het buitenland
  • Geld meenemen over de grens
  • Verhuizen naar het buitenland
  • Reisbagage

Steeds meer mensen ontvangen goederen uit het buitenland, voornamelijk in de vorm van internetaankopen. De webwinkels stampen de grond uit en zijn erg populair. De taak van de douane is om te controleren of de goederen naar Nederland mogen komen. Ook oordelen zij of en hoeveel belasting u bij de invoer moet betalen. Wanneer u een bedrag van €10.000 of meer meeneemt naar een ander land in de Europese Unie dan dient u hier aangifte van te doen bij de Douane. U hoeft hier geen belasting over te betalen.

Internationale verhuizingen en reizen

Er zijn verschillende regels bij internationale verhuizingen en daar kunnen wij u alles over vertellen. Het belangrijkste verschil is of u naar een land binnen of buiten de Europese Unie verhuist. In dit laatste geval zult u te maken hebben met diverse zaken bij de Belastingdienst. Ook wanneer u reist vanuit een land dat niet bij de Europese Unie hoort, heeft u te maken met een aantal regels. Zo is er een limiet op de goederen die u mee mag nemen zonder dat u belasting betaalt bij de invoer. Naast bovengenoemde voorbeelden richten wij ons tevens op douanezaken voor bedrijven. Dit kan gaan over de invoer van goederen, maar ook voor accijns en verbruiksbelastingen, opslag en uitvoer.

De Belastingtelefoon douane bellen

Heeft u vragen over douanezaken? Dan kunt u gerust eens bellen met ons telefoonnummer 0900 1819 (80cpm). Onze medewerkers hebben de juiste kennis in huis om u zo goed mogelijk te helpen en hebben bovendien een jarenlange ervaring in deze branche. Dit betekent dat wij al uw vragen kunnen beantwoorden en dat u geen zorgen meer heeft over zaken waar nog onduidelijkheid over is.