Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Contact Belastingdienst buitenland

Woont u in het buitenland en wilt u contact opnemen met de Belastingdienst? De Belastingdienst heeft een speciaal telefoonnummer voor mensen die buiten Nederland wonen, maar die wel belasting moeten betalen in Nederland. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Ook is het mogelijk om te bellen naar ons telefoonnummer. Wij helpen u graag met het beantwoorden van allerlei vragen rondom belastingen.

Diverse mogelijkheden om contact op te nemen met de Belastingdienst in het buitenland

Er zijn een aantal scenario’s die voor u kunnen gelden als u contact op wilt nemen met de Belastingdienst in het buitenland. Dit zijn er een aantal:

  • Vanuit een EU-land naar Nederland verhuizen
  • Vanuit een niet-EU-land naar Nederland verhuizen
  • Vanuit Nederland verhuizen

EU-land

Er gelden een aantal voorwaarden of u uw verhuisspullen mag meenemen zonder belasting te betalen. Hierbij is het van belang of u vanuit een land komt dat binnen of buiten de Europese unie valt. Wanneer u vanuit een ander EU-land naar Nederland verhuist, hoeft u geen aangifte te doen voor uw verhuisgoederen. Er zijn een aantal uitzonderlijke regels voor accijnsgoederen, auto’s, motoren, huisdieren en bijzondere producten. Voor meer informatie over wat dit precies inhoudt kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Niet-EU-land

Voor een verhuizing van een land dat niet binnen de Europese Unie valt gelden andere regels. De belangrijkste regel is dat u aangifte moet doen van uw verhuisgoederen. U hoeft geen belasting te betalen, maar dient hier wel een vrijstelling voor aan te vragen.

Neem contact op met de Belastingdienst in het buitenland

Wilt u contact opnemen met de Belastingdienst terwijl u in het buitenland woont? Dit is geen enkel probleem. Het is lastig om zelf achter een aantal zaken te komen wanneer u in het buitenland woont. Daarom raden wij u aan om contact met ons op te nemen via 0800 – 0543 (gratis). Onze medewerkers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van alle belastingen en wij delen deze informatie graag met u.