Nuttige informatie over belastingen en belastingadviseurs in Nederland

ALLE informatie voor
de belastingbetaler

Toeslagen Belastingdienst telefoon

Wanneer u toeslagen ontvangt kunt u terecht bij de Belastingdienst telefoon als u daar nog vragen over heeft. Bovendien kunt u bellen met ons nummer, want wij zijn ook gespecialiseerd in toeslagen.

De soorten toeslagen

Er zijn vier soorten toeslagen waar u wellicht recht op heeft:

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Zorgtoeslag

Met de zorgtoeslag ontvangt u een bijdrage voor de kosten van uw zorgverzekering. Het hang van uw inkomen af of u zorgtoeslag krijgt en hoeveel dat dan is. Ten eerste dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U moet 18 jaar of ouder zijn, een Nederlandse zorgverzekering hebben en niet een te hoog inkomen of vermogen hebben. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen wij eenvoudig voor u berekenen of u recht heeft op zorgtoeslag.

Huurtoeslag

Wanneer u een woning huurt, dan heeft u misschien recht op huurtoeslag. Dit hangt af van de volgende factoren: uw leeftijd, inkomen, uw woonsituatie en de huurprijs. Op basis van de grens van bovengenoemde factoren berekenen wij voor u hoeveel huurtoeslag u precies ontvangt. Vervolgens kunt u de huurtoeslag aanvragen of wijzigingen doorgeven.

Kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Wanneer u kinderen heeft en deze naar de kinderopvang gaan, krijgt u wellicht kinderopvangtoeslag. Ook hiervoor dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hoeveel toeslag u krijgt hangt af van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Per maand kunt u in ieder geval voor maximaal 230 uur aan toeslag ontvangen. Bel gerust eens naar ons om er achter te komen hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. Tot slot valt het kindgebonden budget ook onder de toeslagen. Dit is een toeslag waarvan u vanzelf bericht krijgt als u er recht op heeft.

Heeft u recht op toeslagen? Bel de Belastingdienst telefoon

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor toeslagen? U kunt dan de Belastingdienst telefoon bellen, of contact met ons opnemen via 0800 – 0543 (gratis).